Wat is Holistic Pulsing


Holistic pulsing is een bijzondere therapievorm met grote dieptewerking, die bovendien buitengewoon aangenaam is.
Daar deze een holistische methode is, heeft het iedereen iets te bieden.
Holistic pulsing kan voor allerlei doeleinden worden toegepast, om bvb bij stress en spanningen of fysieke pijnen en stoornissen diepe ontspanning te bewerkstelligen, want de behandeling werkt rechtstreeks op blokkades in het lichaam.

Holistic pulsing (HP) is een helende wiegmethode waarin het lichaam door ritmische bewegingen voortdurend wordt uitgenodigd los te laten en te ontspannen. De techniek bestaat uit ritmisch wiegen en stretchen van het lichaam in coördinatie met openende bewegingen.

Naast de behandeling van  fysieke klachten is HP heel heilzaam bij emotionele trauma’s of problemen als acute paniektoestanden, chronische depressies en relatieproblemen.

Vooral jonge kinderen reageren snel en gemakkelijk. Ook voor oudere mensen is HP van belang, vooral voor het soepel maken van de gewrichten en het losmaken van de spieren.

HP bevordert sterk de genezing van obstipatie en oedeem.

Wiegen geeft geborgenheid, troost en veiligheid, wat maakt dat er ruimte ontstaat waarin de persoon die gepulst wordt, kan loslaten.

HP gaat ervan uit dat de volgende drie principes de sleutel zijn tot verandering: gewaarwording of bewustzijn, acceptatie en verantwoordelijkheid.
HP leert je om alles van jezelf te accepteren. Gaat er van uit dat als je jezelf accepteert en je de verantwoordelijkheid neemt voor wie je bent, je meer in je kracht komt en de veranderingen van zelf komen.

Zo biedt HP mensen:
de ervaring dat ze via vriendelijkheid en zachtheid kunnen genezen in plaats van er hard voor te moeten werken. De kracht van HP is de zachtheid.

Ondersteunend bij
De grondlegger.
Opleiding.
Behandeling.